sâmbătă, 8 iulie 2023

AGRIȘUL NEPOTEILOR DE LA CHIȘINĂU A CRESCUT CÂT COPACII ȘI DĂ ROADE FRUMOASE. DOAR CĂ NU ARE CINE SĂ LE CULEAGĂ


















Zilele acestea culeg agrișe. De pe crengile unui arbust neobișnuit de înalt, pe care l-am plantat acum câțiva ani cu o înălțime de doar vreo 60 de centimetri. Și pe care, simbolic, l-am dăruit nepoatei Magdalena. 

Pentru că acum un an și ceva fiica-mea a adus pe lume și un băiat, iar arbustul cela s-a făcut de vreo doi metri și ceva, am dăruit (tot simbolic) o jumătate de agriș și lui Doru, nou-născutului. Care e flăcău deja.

Deci, zilele astea culeg agrișe. Pentru că în anul curent a crescut o roadă foarte frumoasă și nu am reușit într-o zi să strâng întreaga recoltă. Dacă nu vine ploaia, merg astăzi să închei recoltarea acestor delicioase fructe. 

Și trec, de mâine, la dulceață. Bănuiesc că nici nu vă închipuiți cât e de potrivită și necesară s-o guști în toiul iernii la un ceai.























În context fiind spus, îmi amintesc că acum mulți ani, pe locul unde crește și dă roade bogate agrișul ăsta înalt, se juca Rodica, mama nepoților Magdalena și Doru. Eu munceam la pământ, iar fiica-mea îl dădăcea pe Tom. A fost un pisoi drăguț, blând și alintat care mergea cu noi și căuta joacă întotdeauna. 

miercuri, 5 iulie 2023

NEPOȚICA CĂTĂLINA M-A FĂCUT ASTĂZI SĂ MĂ SIMT MÂNDRU ȘI ONORAT CĂ SUNT PARTE DIN NEAMUL DUMBRĂVENILOR



Un sentiment de mândrie m-a îmbrățișat astăzi. Nepoțica, Cătălina Dumbrăveanu, a absolvit Universitatea din Petroșani, România. 

Știind-o silitoare în toate, înclin să cred că această diplomă i-a fost înmânată anume pentru silință și eforturi deosebite în procesul de studii. Or textul care însoțește această mențiune așa și indică: "Pentru aprecierea eforturilor depuse de-a lungul perioadei de studiu și pentru anii frumoși petrecuți pe băncile facultății." 

Pentru notele care le-a luat și pentru cunoștințele acumulate la Universitate încă urmează să o apreciem și noi de-a lungul vieții.

Un lucru este clar. Surcica nu sare departe, Dumbrăvenii și în Hunedoara rămân Dumbrăveni.





DESPRE O MINCIUNĂ DE CARE NU PUTEM SCĂPA ANI ÎN ȘIR Pe 22 mai curent, de Hramul orașului Bălți, autoritățile locale în comun cu o parte din ...