luni, 19 decembrie 2022

CÂTE POSTURI RADIO ȘI TV DE LIMBA ROMÂNĂ ACTIVEAZĂ ÎN FEDERAȚIA RUSĂ? SAU FUGARUL SOR ATACĂ CAPITALA DE NORD


Nu știu cum e în alte localități din republică, dar la Bălți fugarul Șor își dorește primăria. Dovadă sunt doar câteva corturi instalate chiar în centrul urbei, unde șoriștii fac propagandă mincinoasă. Promit "CHIAR ACUM” pensie minimă de 4000 de lei și salarii duble pentru profesori și medici. Presupunem că s-ar putea să se țină de cuvânt cândva, dar CHIAR ACUM pare mincinos.

Iată de ce decizia CSE de a suspenda posturile soriste de televiziune e necesar să fie susținută. Dar s-a acționat cu jumătate de măsură. Ele se cer închise pentru totdeauna. Și nu doar cele ce aparțin fugarului Șor. Și nu doar posturile TV. Există încă zeci de posturi radio, ziare, buletine, alte ediții periodice de limbă rusă, care activează în dauna dezvoltării și apropierii RM de România și a Uniunii Europene.

Acestea trebuie să fie închise cu toată zarva propagandiștilor pro-ruși despre încălcarea drepturilor cetățenilor vorbitori de limba rusă. Ei ar face bine să se întrebe câte posturi TV sau de radio de limbă română activează în Federația Rusă?















Iar partidul lui Șor și alte formațiuni pro-ruse nu au ce căuta pe eșichierul politic al Republicii Moldova.


DESPRE O MINCIUNĂ DE CARE NU PUTEM SCĂPA ANI ÎN ȘIR Pe 22 mai curent, de Hramul orașului Bălți, autoritățile locale în comun cu o parte din ...