vineri, 7 ianuarie 2022

 CÂT DE MULT ȘI CÂT DE BINE CUNOAȘTEM BIBLIA?



În dimineața zilei de astăzi se dezlănțui soneria de la ușa apartamentului meu. Nu am mai auzit-o de multă vreme să-și facă de cap în asemenea hal. Doar fiica-mea, Rodica, își permitea, iar eu acceptam, să semnaleze astfel că se află dincolo de ușă. Când venea de la școală sau de la joacă.

Am sărit din pat să deschid. Să mă bucur și să-mi felicit fiica cu ocazia zilei de naștere, care tot astăzi este. Să o felicit, după o perioadă de câțiva ani, de când nu ne-am văzut.

Dar dincolo de ușă se afla altcineva. Erau trei puștani de prin clasele a cincea, a șasea, care, în limba rusă, se cereau să mă colinde. Să mă colinde ca să-i răsplătesc cu ceva bani. Și fără să-mi dau seama că-i voi supăra, le-am răspuns în română că am fost colindat pe 25 decembrie.

Păi, azi e Crăciunul, mi-a răspuns unul din ei într-o română rusificată. De unde o știi?, îl întreb și eu. Din Biblie, zice. Și se întoarce sa plece împreună cu camarazii lui.

Acum stau și mă gândesc: de ce nu le-am permis, măcar, să-mi spună cât de mult cunosc ei Biblia? Sa înțeleg, măcar, cât de puțin o cunosc eu? 




DESPRE O MINCIUNĂ DE CARE NU PUTEM SCĂPA ANI ÎN ȘIR Pe 22 mai curent, de Hramul orașului Bălți, autoritățile locale în comun cu o parte din ...