marți, 8 martie 2022

 

LUMEA A ÎNȚELES CÂT PEȘTE A RĂMAS ÎN IAZUL DE LA CONDRIȚA, DUPĂ PLECAREA LUI DODON DE LA REȘEDINȚA PREZIDENȚIALĂ
















Ieri, mass-media a anunțat că Rosselhoznadzor-ul rusesc a scos restricțiile impuse Republicii Moldova pentru exportul producției agricole în Federația Rusă. „Decizia a fost luată în baza analizei informațiilor privind măsurile luate pentru prevenirea încălcării cerințelor fitosanitare ale Federației Ruse și ale țărilor membre EAEU, furnizate de organizațiile naționale de carantină și protecția plantelor din țările menționate mai sus”, precizează sursele media cu referire la autoritățile ruse.

În condițiile când armata rusă bombardează Ucraina și când, practic, întreaga planetă condamnă acțiunile Federației Ruse, această decizie a Rosselhoznadzor-ului bate la ochi. Și te întrebi dacă e sinceră, dacă, nu cumva, ascunde ceva distructiv, această decizie. Dacă Putin nu a pus ceva la cale pentru a umili Republica Moldova și a stopa procesul de aderare a ei la Uniunea Europeană. 

Că Dodon nu poate să se astâmpere și e gata de orice pentru a reveni la putere, o știe toată lumea. Doar că timpul lui a trecut. Basarabenii au înțeles cine și cât costă, dar mai ales s-au dumerit cât pește a mai rămas în iazul de la Condrița, după plecarea lui de la reședința prezidențială din această localitate.

Tot ieri, odată cu publicarea știrii despre decizia Rosselhoznadzor-ului, presa a difuzat și opinia unui fermier din nordul republicii vizavi de noutatea auzită. Agricultorul Valentin Chilat Cornaci, din satul Bârnova, raionul Ocnița, care are în proprietate circa 10 hectare de livadă de mere, a anunțat că nu-și va vinde producția agricolă în Rusia. "Li s-au terminat vitaminele? Apoi să știe, cele câteva tone de mere care mi-au rămas le donez refugiaților din Ucraina și dacă va fi posibil armatei ucrainene. De azi înainte, niciun măr de-al meu nu va fi exportat în Rusia, atât timp cât ea va fi condusă de psihopatul de la Kremlin”, spune Valentin Chilat Cornaci.

Cineva din cititorii știrii menționate a lăsat și un comentariu pe potrivă: "Și-au adus aminte de merele noastre? Nici un măr rușilor. Belarușii să le dea mere."







DESPRE O MINCIUNĂ DE CARE NU PUTEM SCĂPA ANI ÎN ȘIR Pe 22 mai curent, de Hramul orașului Bălți, autoritățile locale în comun cu o parte din ...