sâmbătă, 17 iulie 2021

NINA, EUGENIA, GALINA, RAISA -  TOATE UNGUREANU

Patru fete înțelepte și frumoase ca trandafirii de pe covorul părintesc


Nu m-am mai întâlnit cu cineva din ele de foarte multă vreme. Nici măcar cu Eugenia, care locuiește, ca și mine, în orașul Bălți. Și cu care, până la pensionare, se întâmpla să ne întâlnim ocazional pe stradă, la piață, sau la vreo manifestare cu caracter de masă. 

Acum ceva timp, însă, le-am întâlnit concomitent pe toate patru. Le-am descoperit pozele pe facebook, fapt care m-a readus la anii de școală și ai tinereții. 

Chipurile celor patru doamne, care nu se prea deosebesc de trandafirii de pe covor, aparțin surorilor Ungureanu, din satul în care m-am născut și eu. Și care au locuit, iar unele din ele mai viețuiesc și azi, în alt capăt al Corlăteni-ului. 

Practic suntem toți din aceiași generație. Diferența de doi-trei ani nu mai contează: am frecventat școala din sat cam în aceiași ani. Mai mult, cu Eugenia (a doua din stânga) am învățat împreună, doar că în clase paralele. 

Toate sunt fiicele lui Feghea Ungureanu, că așa i se spunea în sat omului care a condus ani în șir o fermă de godaci pe timpul colhozului. A crescut împreună cu nevasta-sa aceste frumoase fete și doi flăcăi la fel de frumoși. Unul din ei, Vasile, care e mai tânăr cu câțiva ani decât mine, mă atacă, practic, în toată seara, pe facebook, din Italia, cu diverse poze din partea locului. Despre frate-su, Nicolae, nu  cunosc prea multe ca să am ce vă povesti despre el.

Dar fetele, frumoasele fete ale lui Feghea Ungureanu, mai sunt frumoase și la vârsta pe care o au. Iar pozele descoperite mă îndeamnă să cred că se întâlnesc din când în când la casa uneia din ele, la vreun devișnik, să cumpănească dacă trandafirii de pe covorul mamei lor nu s-au ofilit.

Iar  Vasile zice că-i este bine și în Italia. 
Să-i fie!








DESPRE O MINCIUNĂ DE CARE NU PUTEM SCĂPA ANI ÎN ȘIR Pe 22 mai curent, de Hramul orașului Bălți, autoritățile locale în comun cu o parte din ...