marți, 1 martie 2022

ЗА ЧТО БОРОЛИСЬ, НА ТО И НАПОРОЛИСЬ

Găsesc astăzi pe rețelele de socializare o postare care, observ, nu a putut fi neobservată de cineva din rudele mele, aflate departe de baștină. E o poză-schemă în care putem vedea cum e posibil să ajungi astăzi pe calea aerului de la Budapesta, spre exemplu, la Moscova. 

Cred că nu e nevoie să fie comentată. Doar un detaliu: 17 din 27 de țări, care fac parte din Uniunea Europeană, au închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești. Iar mâine, poimâine numărul lor ar putea fi și mai mare.

Guvernatorul Regiunii Kaliningrad, care este o persoană oficială în cadrul Federației Ruse, a plasat și el pe o rețea de socializare itinerarul deplasării sale din orașul situat pe malul Mării Baltice spre Moscova. E similar cu cel al avioanelor ce zboară spre capitala Rusiei din Budapesta. Cam trei drumuri distanță, dacă ar fi să zboare direct, prin spațiul Lituaniei, Republicii Belarus și Federației Ruse.

A apărut și o glumă în internet la această temă. Cineva presupune că mâine-poimâine avioanele din Minsk vor zbura spre Istanbul prin Vladivostok.

"За что боролись, на то и напоролись", a comentat cineva situația.

DESPRE O MINCIUNĂ DE CARE NU PUTEM SCĂPA ANI ÎN ȘIR Pe 22 mai curent, de Hramul orașului Bălți, autoritățile locale în comun cu o parte din ...