marți, 1 decembrie 2020

DRAGA TATEI, CATALINA, A URCAT ZILELE TRECUTE PE VARFUL PARANGUL MARE DIN CARPATII MERIDIONALI

O ruda dea mea locuieste de la un timp in judetul Hunedoara din Romania. E nepoata, mai bine zis, stranepotica Catalina, caci nepoata de la sora imi este maica-sa, Violeta. Din octombrie curent Catalina Dumbraveanu este studenta la Universitatea din Petrosani.

Inca nu stiu care-i sunt realizarile in domeniul studentiei, desi sunt sigur ca le va avea frumoase. Caci acest vlastar al Dumbravenilor (si mama, si tata provin din Dumbraveni) este o fata harnica, silitoare, ascultatoare si inteleapta. 

De cand e studenta a cutreierat Petrosaniul in lung si-n lat. A calatorit pana la Bucuresti sa-l vada cat e de frumos. S-a deplasat la Craiova, unde a participat la cele doua tururi ale alegerilor Presedintelui Republicii Moldova. Zilele trecute aflu ca a mai realizat ceva. Dintro postare pe Facebook sunt informat ca a urcat impreuna cu cativa colegi in munti. Si nu pur si simplu in munti, ci pe varful Parangul Mare, care este cel mai inalt din Masivul Parang din Carpatii Meridionali, avand o inaltime de 2.519 metri. Wikipedia ne spune ca este al patrulea vârf muntos din România, din punctul de vedere al înălțimii, fiind totuși cel mai înalt vârf din România care nu este în Munții Făgăraș. 





Cat a stat acasa, la Corlateni si apoi la Balti, Catalina a fost Lelea. Surioara ei, Raluca, chiar daca mai scancea uneori, o asculta, deoarece e mai mica de ani. Dar vremea trece si... Raluca iaca se face si ea fata mare.

Violeta, mama Catalinei, are un fel al ei de a-si dezmierda si milui cele doua fiici. Asistenta medicala fiind, este peste cap de ocupata la serviciul din Reanimarea Spitalului baltean. Si-i trimite pe facebook, cand o apuca dorul de Catalina si cand gaseste o clipa de ragaz, cate o inimioara la fiecare postare. Taica-su, Ion, e mai darnic si-si permite sa-i si scrie cate un "Draga tatei". 

Nanu, adica eu, o mai intreb din cand in cand cum e pe la Petrosani. Si tot pe Messenger. De data aceasta vreau pur si simplu sa-i doresc succese la sesiune. Ca am vazut in pagina ei de pe Facebook o imagine care adie a sesiune si Revelion.


DESPRE O MINCIUNĂ DE CARE NU PUTEM SCĂPA ANI ÎN ȘIR Pe 22 mai curent, de Hramul orașului Bălți, autoritățile locale în comun cu o parte din ...