joi, 25 aprilie 2024

FĂRĂ A INVESTI  MĂCAR UN BAN, IERI, CM BĂLȚI A BOTEZAT CU NUMELE MARELUI MIHAI VOLONTIR PARCUL CARE S-A NUMIT CÂNDVA  KOTOVSKI











Din 24 aprilie curent, Parcul central din orașul Bălți poartă numele lui Mihai Volontir. La circa nouă ani de la moartea actorului, Consiliul Municipal Bălți a decis să-i înveșnicească memoria, botezând parcul din vecinătatea imediată a Primăriei Bălți cu numele Marelui Actor.

Ideea a apărut anul trecut, în ajunul alegerilor locale, dar a fost pusă la vot abia în ședința din 24 aprilie curent. 

Inițial a existat și inițiativa atribuirii numelui Marelui Volontir unei străzi din oraș. Dar mai mulți membri ai Consiliului Municipal au considerat că redenumirea unei străzi implică  costuri suplimentare pentru actualizarea actelor. Nici prin gând să le treacă că era vorba despre atribuirea numelui actorului unei străzi noi, operație care nu cerea bani.

A existat și o declarație a ex-primarului bălțean, Renato Usatâi, care anunțase cândva despre ridicarea unui monument al marelui actor, dacă nu greșesc, din bani proprii.

În august 2019  pe Aleea Clasicilor din Bălți a fost dezvelit un bust al Marelui Actor, autor al căruia este sculptorul Gheorghe Postovanu. Cheltuielile, pentru edificarea lui - circa zece mii de euro - au fost acoperite din donații și sponsorizări.

În cadrul ședinței din 24 aprilie a Consiliului Municipal s-au făcut și noi promisiuni. Consilierul Serghei Gramma declara că în viitor „vom încerca să identificăm fonduri din buget pentru a instala în parcul cu numele lui Volontir fie un bust, fie un monument a lui Mihai Volontir.”

Și încă ceva cu iz bălțean: bătrânii afirmă că în trecut parcul central din capitala de nord a purtat numele lui Grigore Kotovski.













Poze de pe https://nordnews.md/




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DESPRE O MINCIUNĂ DE CARE NU PUTEM SCĂPA ANI ÎN ȘIR Pe 22 mai curent, de Hramul orașului Bălți, autoritățile locale în comun cu o parte din ...