marți, 3 noiembrie 2020

 A FOST ZIUA PE CARE N-O PREA ASTEPT IN FIECARE AN

Deunazi a fost ziua mea de nastere. Nu ma veti crede, dar nu consider aceasta data un eveniment mare in viata mea. Din care cauza, va spun sincer, in fiecare an nu prea astept aceasta zi. Iar cand ajung in septembrie, incerc sa uit in ce zi traiesc.

M-am pomenit zilele acestea, insa, cu o sumedenie de felicitari scrise de prieteni pe pagina mea de pe Facebook. De fapt, ele mai continua sa vina.

Unul din amici s-a pornit si pe glume. Cica eu nu imbatranesc. Mi-a fost rusine sa-i raspund sub felicitare. Dar o fac aici: da, prietene, ma simt tanar, la fel cum te simti si tu. In sinea mea ma gandesc ca nu face sa-i stric omului dispozitia, sa-i amintesc ca e toamna deja si ca vine iarna. Dar trebuie sa-i spun ca atatia ani cat am implinit zilele trecute nu am avut nicicand. Nici macar tatal meu nu i-a atins.

Ma intrebati de ce in fiecare an nu am mare bucurie sa astept ziua mea de nastere? Va raspund, dar nu acum. Mai ingadui sa-mi creasca fiica.

17 septembrie 2020 

Un comentariu:

DESPRE  VARIANTĂ BĂLȚEANĂ A  LACULUI CU NUFERI ȘI RUGINA CARE A  ACOPERIT CHIPUL  DIN CENTRUL URBEI AL  MARELUI MIHAI EMINESCU Tot mai multă...