miercuri, 4 noiembrie 2020

 LA COSTESTI, LA NUNTA LUI VIOREL MIHAIL

O poza veche scanata de pe hartie fotografica si datata, probabil, cu toamna lui 1975. Terminasem facultatea si obtinusem repartizare la redactia ziarului raional "Scanteia" din raionul Rascani. Raion cu localitatea Costesti, situata pe malul Prutului, unde fusesem invitat sa jucam nunta lui Viorel Mihail.

Poza nu e prea reusita tehnic, dar calitatea ei permite sa deslusim chipurile vorniceilor veniti tocmai de la Chisinau. In fata mea ii vad pe jurnalistii Sergiu Manea si Sandu Costiuc, ambii, din pacate, urcati la Domnul. Sergiu activa, pare-mi-se la "Tinerimea Moldovei", iar Sandu venise cu un an inaintea mea la raionalul "Scanteia" din Rascani.

In spate il observ pe Alecu Renita, inca student la litere. Dintre cei carora le mai tin minte numele, ii vad pe Claudia Budei, Geta Chetrari, Zina Stavila, studenti si ei, dar si colegi de grupa cu cucoana mireasa. Mirele absolvise si el cu un an mai inainte sectia de jurnalistica si activa la o publicatie din Chisinau.

Prutul inca nu era barat de-a binelea si nici Costestiul vechi nu era stramutat. Asa ca nunta s-a jucat, posibil, pe un loc unde astazi se zbuciuma apele barajului de la Costesti-Stanca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DESPRE  VARIANTĂ BĂLȚEANĂ A  LACULUI CU NUFERI ȘI RUGINA CARE A  ACOPERIT CHIPUL  DIN CENTRUL URBEI AL  MARELUI MIHAI EMINESCU Tot mai multă...