miercuri, 4 noiembrie 2020

 STRICT INTERZIS,  FOARTE STRICT, SA ABSENTAM

Nici nu-mi vine sa cred ca de la momentul cand a fost facuta aceasta poza a trecut o jumatate de secol. Era 7 noiembrie 1970, iar fiecare din noi avea deja carnet de student la anul intai, sectia de jurnalistica a Universitatii de Stat din Chisinau.

Deoarece eram boboci, iar, traditional, 7 noiembrie era zi cu parada in centrul Chisinaului, nimeni din noi nu am indraznit sa lipsim de la demonstratia prilejuita de o aniversare a revolutiei din octombrie 1917. Era strict interzis sa nu participam, foarte strict. Mai ales ca-l aveam in calitate de sef de catedra pe Valentin Klobutki, un om parca nu atat de rau, dar chipul caruia ne preintampina ca trebuie sa avem frica de el. Si ca se aporopia prima sesiune din viata noastra studenteasca, de rezultatele careia depindea daca vom avea sau nu bursa.

Fotografia a surprins un moment de asteptare pentru a merge in coloana ce se indrepta spre monumentul lui Lenin, aflat pe atunci in fata cladirii Guvernului. Eu nu ma gasesc in aceasta poza, dar ii descopar cu frumoase amintiri pe colegii Rodica Iuncu, Valentina Vatavu, Tatiana Corai, Larisa Ciupii, Igor Ignat, Valeriu Saharneanu, Vasile Ceoarec, Valentina Doroftei, Ala Bologan si altii.

Ala, apropo, este persoana care a postat acum cativa ani aceasta fotografie pe Facebook. A facut un lucru bun. Ca tare putine poze am din timpul studentiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DESPRE O MINCIUNĂ DE CARE NU PUTEM SCĂPA ANI ÎN ȘIR Pe 22 mai curent, de Hramul orașului Bălți, autoritățile locale în comun cu o parte din ...